SolarDomein logo
zonnepanelen van SolarDomein op de daken

Zelf zonnepanelen plaatsen: is dit wel verstandig

Zonnepanelen zijn voor veel mensen aantrekkelijk omdat het kan besparen op energiekosten en kan bijdragen aan een duurzamere levensstijl. Sommige mensen denken hierbij geld te kunnen besparen door de zonnepanelen zelf te plaatsen. Toch is dat vaak niet het geval. Hier leggen we uit welke risico’s je hebt als je het zelf doet en waarom het vaak een goed idee is om het te laten doen.

Zonnepanelen zelf plaatsen kan gevaarlijk zijn

Als je zelf zonnepanelen gaat plaatsen brengt dat verschillende gevaren met zich mee. Je moet namelijk op hoogte werken, waarvoor specifieke vaardigheden en apparatuur nodig zijn. Mensen die hier geen ervaring mee hebben of de juiste spullen er niet voor hebben, brengen zichzelf onnodig in gevaar. Het plaatsen van zonnepanelen vraagt daarnaast ook kennis van elektrotechniek. De panelen moeten namelijk aangesloten worden op het elektriciteitsnet. Het werken met de spanning die op zonnepanelen staat kan alleen veilig als je hier genoeg kennis en expertise voor hebt. Als je geen professionele installateur bent kan dit behoorlijk mis gaan. Onze installateurs zijn hiervoor opgeleid en weten hoe ze met de elektriciteit moeten werken. Daarbij hebben ze natuurlijk de juiste spullen bij zich om de zonnepanelen veilig te plaatsen.

De kosten kunnen hoger oplopen

Het zelf plaatsen van zonnepanelen lijkt misschien geld te besparen. Toch komen er nog veel kosten bij kijken. De kosten van zonnepanelen zelf plaatsen kunnen hoger uitvallen dan wanneer je het door een professional laat doen. Bijvoorbeeld, als je de verkeerde materialen koopt of onjuist installeert, kan dit leiden tot extra reparatie- of vervangingskosten. Onze professionele installateurs hebben bovendien materiaal en gereedschap wat nodig is bij het plaatsen. Als je het zelf wil doen, moet je dit allemaal aanschaffen of huren. Als je zelf geen professional bent is het daarnaast ook moeilijk te bepalen welk materiaal en gereedschap je precies nodig hebt en wat de kwaliteit ervan is.

Je hebt geen garantie

Als je zelf zonnepanelen installeert, heb je geen garantie op de installatie en vaak ook niet op de panelen zelf. Als er iets misgaat, moet je zelf de kosten van eventuele reparaties of vervangingen betalen. Bij een professionele installatie van SolarDomein heb je maar liefst 30 jaar garantie op de panelen zelf, waardoor je gerust kan zijn dat eventuele problemen gedekt zijn.

Het dak kan beschadigd raken

Als je niet ervaren bent in het werken met dakbedekking, kan het zijn dat je je dak beschadigt tijdens het installatieproces. Dit kan leiden tot extra kosten en problemen in de toekomst. Een professionele installateur weet hoe hij het dak moet inspecteren en repareren voordat de zonnepanelen worden geïnstalleerd, waardoor het dak in goede staat blijft.

Het zelf plaatsen van zonnepanelen is een grote investering

Als je kiest om zelf zonnepanelen te plaatsen, doe je in één keer een grote investering. Je moet dan veel gespaard hebben en vooraf een groot bedrag inleggen. Het duurt dan een tijd tot je dit weer hebt terugverdient. Veel mensen zien op tegen zo’n grote uitgave of kunnen het geld niet in één keer missen. Bij SolarDomein kun je daarom gebruikmaken van ons unieke concept. Daarmee hoef je van tevoren geen investering te doen, zodat je jouw spaargeld ergens anders aan kunt besteden. Met het betaling door besparing concept kun je zelfs zonnepanelen nemen, zonder hier maandelijks op achteruit te gaan! Je kunt dan zonnepanelen hebben voor hetzelfde bedrag of minder. Daarnaast profiteer je hier al vanaf dag één. Na de afgesproken periode zijn de zonnepanelen betaald en profiteer je van gratis stroom!

Laat je zonnepanelen plaatsen door professionals

Voor de meeste mensen is het dus niet verstandig om zonnepanelen zelf te plaatsen. Je hebt de juiste expertise, materiaal en gereedschap nodig om dit op een goede en veilige manier te kunnen doen. Wil je meer weten over ons concept of over onze werkwijze? Neem gerust contact met ons op en kom erachter wat de mogelijkheden zijn voor jou.